HOE JE RELATIE MET VOEDING een vertaling is van de relatie met jezelf.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Van de honderden mensen die ik heb begeleid wist 95% heel goed wat een voedzame lifestyle inhoudt. Het weten blijkt dan ook totaal iets anders dan het doen. Wat maakt nou precies dat het zo lastig is voedzame keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen? Ik denk dit:

Wanneer goed voor jezelf zorgen en voedzame keuzes maken niet logisch voelt is er nog onhelderheid en een afwijzing richting jeZelf. Met andere woorden: het eten dat je tot je neemt dat niets met voeden te maken heeft dient ergens voor: comfort, verbinding, troost, afleiding, beloning, ontspanning of wat je dan ook nodig hebt in het moment. Je eet vanuit wat de geest nodig heeft – en niet je lichaam – en alleen dan is overeten mogelijk.

Doordat de gevolgen van minder voedzaam eten en overeten duidelijk zichtbaar zijn of voelen willen we het graag veranderen. Maar door te blijven focussen op (de relatie met) voeding verandert er (vaak) niks. Dat is namelijk symptoombestrijding. De oorzaak van je relatie met voeding ligt bij de relatie die jij hebt met jezelf, met je denken, je emoties en je lichaam.

Welke gedachten geloof je, volg je of wijs je af en wie leg je jezelf op te moeten zijn? Heb je altijd het idee dat je met alles wat je denkt iets moet? Dat is mega vermoeiend, want daar zijn je gedachten helemaal niet voor bedoeld. Deze spanning vertroebelt de relatie met jeZelf en is de enige reden dat jij nog niet goed voor jezelf zorgt. Want wanneer de geest helder is, is goed voor jezelf zorgen echt niet meer dan logisch!

En vanuit goed voor jezelf zorgen, je ideale ding doen, zelfliefde en vreugde ontstaat vanzelf het lichaam dat hierbij past! Wil je aan de slag met de relatie met jeZelf? Ik help je graag. Dm/mail/app me voor een kennismaking en vertel me je verhaal. Dan vertel ik je hoe ik jou hierbij kan helpen.

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

Aflevering 1 over angst

In deze podcast alles over de emotie angst. Een emotie volgt na het volgen, dan wel serieus nemen van een gedachte. Elke

EMOTIES VS INTUÏTIE

In deze post maak ik geen onderscheid tussen emoties en gevoel. Wel tussen emoties/gevoelens en intuïtie, instinct. Wat is het verschil? Hoe

WIE BEN JE ZONDER JE VERHAAL?

Wellicht voelt dit als een gekke vraag, maar bewust en onbewust identificeren we ons met de verhalen en concepten die we over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’