Date

Aflevering 6 over je relatie met eten

In deze aflevering bespreek ik hoe de relatie met voeding vaak een weergave is van de relatie met onszelf. Onszelf kunnen we definiëren in onder andere onze emoties, gevoelens, ons lichaam, gedachten, behoeften en verlangens. De relatie die we hebben met deze menselijkheden – ons zelfbeeld – tekent de relatie die we hebben met voeding. Dus de mate waarin we onze menselijkheden kunnen omarmen en accepteren bepaalt voor een groot deel onze relatie met onder andere voeding. 

Ik ga dieper in op onze relatie met onze menselijkheden, onze emotionele behoeften en verlangens en hoe we onszelf daarvan kunnen afsluiten en wat dat voor een effect kan hebben op eetlust of eetgewoonten. 

Een verstoring in de relatie met onze emotionele behoeften komt vaak tot uiting in een ongezonde relatie met ons lichaam, ons zelfbeeld en de strijd met eten.

Kamp je zelf met een slechte relatie met je eigen lichaam, je zelfbeeld en/of voeding? Of werk je met mensen die deze klachten ervaren? Dan is deze podcast waardevol voor jou.

Meer blogs