Date

Aflevering 7 over aantrekkingskracht en verliefdheid

In de aflevering leg ik uitgebreid uit wat verliefdheid, aantrekkingskracht, maar ook soulmate gevoelens je kunnen komen vertellen. We raken snel in de ban van deze fijne gevoelens, want van fijne gevoelens willen we meer, maar we vergeten dat ze ons juist iets komen vertellen over onszelf en niet zozeer iets over de ander zeggen. 

Ik begin met hoe ons verleden en de manier waarop er vroeger is gereageerd en is omgegaan met onze behoeften, verlangens en gevoelens een blauwdruk vormt voor de manier waarop we nu zelf met onze eigen behoeften en gevoelens omgaan. Een groot deel van onze identiteit is gebaseerd op deze omgang en speelt dus ook een grote rol in hoe we ons profileren, wat we belichamen of wat we naar buiten brengen. Dit speelt, automatisch, weer een grote rol in wat we aantrekken als partners (maar ook als vriendschappen en werkgevers). Aantrekkingskracht en verliefdheid spelen een grote rol in wat wij denken dat juiste partners voor ons zijn, terwijl het eigenlijk weinig zegt over of er een gezonde, emotioneel volwassen relatie mogelijk is.

Hoe het dan wel zit en op basis waarvan we onze partners dan wel zouden kunnen kiezen, beantwoord ik in deze podcast. Verlang je naar een partner, een gezonde relatie, een diepere verbinding of een echt partnership? Dan denk ik dat deze podcast je verder kan helpen.

Meer blogs