Date

IK HEB DE ANDER – de relatie – NODIG

Rationeel weten we dat dit niet zo is, emotioneel leeft deze gedachten bij velen héél sterk. Belangrijk is dat je eerlijk bent naar jezelf dat je de gedachte gelooft, dan kan je ermee aan de slag. Lees hier wat deze gedachte betekent en wat je kan doen wil je een passende partner ontmoeten.

“Ik heb de ander – de relatie, de man of vrouw – in mijn leven nodig”. Hoe reageer je wanneer je deze gedachten gelooft? Verkrampt, ‘needy’, angstig, vanuit een tekort, wanhopig, incompleet, niet in verbinding met jezelf —> wat denk je dat je uitstraalt en dus aantrekt als je in deze energie zit? Iemand die ook iets op te vullen heeft, angstig is, in need of something, incompleet. Een energie die niet klaar voelt voor hoe jij graag lief wilt hebben. Want jij bent ‘t ook nog niet. Je kan wel doen alsof je in liefde bent met jezelf en je leven op orde hebben, maar als je gelooft dat je ‘de ander’ nodig hebt om écht gelukkig te zijn, dan verraad je energie jou!

Het is begrijpelijk dat je denkt iemand nodig te hebben, echter zorgt het geloven van deze gedachten ervoor dat je uit verbinding schiet met jezelf. Dit vertaalt zich in anders handelen dan wat je hart je ingeeft. Datingapps gebruiken terwijl dit niet goed voelt, een 2de date terwijl je weet dat het niets is, naar een verjaardag van iemand aan wie je liever je tijd niet besteedt. Je handelt vanuit angst – een tekort – en dat is dus ook de poort die je opengooit.

Angst trekt angst aan. Je ontmoet ‘de ander’ met bindingsangst/verlatingsangst of ‘de ander’ die niet ownership in liefde neemt uit angst voor het verlies van vrijheid. Met andere woorden: de ander is niet het probleem. Jouw denken is het enige dat jou tegenhoudt van écht lief hebben en dus échte liefde ontmoeten.

Wil je die volledige polariteit ervaren met iemand, dan zal je verantwoordelijkheid moeten nemen over je angst en niet doen alsof ie er niet is. Zolang je ‘m voelt straal je ‘m uit. Onderzoek je denken: hoe reëel is je angst? Hoe waar zijn je gedachten, die nu die angst veroorzaken? Daar vind je vrijheid, verbondenheid, heelheid en liefde. Daar heb je ‘de ander’ niet voor nodig.

Meer blogs