Date

KWETSBAARHEID

De kracht van kwetsbaarheid, je schaamte voorbij. Zodra je deelt zal je merken wat kwetsbaar zijn met je doet. Wat de kracht is van ‘toegeven’ wie je bent, wat je raakt, wat je graag wilt, waar je naar verlangt of wat je niet leuk vindt. Spreek uit wat er binnenin jou afspeelt en jouw leven wordt een vertaling van je hart en je verlangen. Je pad wordt helder.

Afgelopen week kreeg ik een paar x te horen; ik wil ook zijn waar jij bent. Ik snapte het niet. Ben ik niet kwetsbaar genoeg over welke ‘shit’ ik in mijn leven tegenkom, verdrietig over ben, mee deal en soms overwin? Want ik stap voor mijn gevoel al jaren uit mijn comfortzone en dat brengt echt een hoop uhm.. interessante dingen.

Zo vind ik het retespannend om vakantie te nemen van mijn coachgesprekken en neem ik me steeds voor om een week geen sessies te doen, maar ik durf het niet. Het gaat zó goed en dan ben ik bang dat het stopt. Reëel? Nee. Maar het is er wel.

En vorige week gebeurde er iets dat ik al jaren niet meer heb gehad: een paniekaanval. Het begon met een gevoel in mijn lijf en ik schrok. Ik dacht: “ik word niet lekker, ik voel me niet goed. Ga ik dood?” Ik geloofde deze gedachten en daar was de paniek. Hart bonkte in mijn keel, schouders werden zwaar, adem stokte. De kracht van de mind is intens, dat is wat ik dacht. Het zet mijn hele lichaam op scherp, enkel omdat ik geloof dat er iets mis is. Wat natuurlijk niet zo was. Het was bijzonder om weer mee te maken en omdat ik weet dat ik gedachten aan het geloven ben die onzin zijn, weet ik ook dat het helpt om afleiding te zoeken. Ik kalmeerde vrij snel en het zakte.

Wil je in mijn schoenen staan? Ik denk het niet. Genoeg voorbeelden als deze waarom je dat niet wilt 😉 Maar hoe ik er nu mee omga is een wereld van verschil. Niet één keer heb ik gedacht: dit had niet mogen gebeuren. Er was geen afwijzing of verdriet. Er was geen gevecht met de realiteit. Ik ben happy met mezelf als ik er lekker in zit en ik ben happy met mezelf als ik er niet zo lekker in zit. Ik ben goed genoeg met een paniekaanval en ik ben goed genoeg zonder.

Geef je weerstand op, aanvaar wat is en je hart zal openen. Daar is vrede.

Meer blogs