Date

IK WEET NIET WAT IK WIL!

Een gedachten die we geloven en dus volgen. De vraag is: is het waar? Gister in een sessie met een client bleek van niet en er werd duidelijk wat dr te doen stond. Maar waarom wil je deze gedachten zo graag geloven en wat is er (niet) waar?

Zodra je de gedachte gelooft; ik weet niet wat ik wil, komen er emoties op; paniek, hopeloosheid, verdriet. Vanuit deze emoties zet je bepaald gedrag in. Wat ik veel zie in dit gedrag is dat we geen raad weten met deze emoties. “Ik weet niet wat ik wil met mezelf” lijkt meer te kloppen dan “ik weet niet wat ik wil met werk”.

We weten niet goed wat we moeten doen met ons gevoel dus onderdrukken we het en spreken we het niet uit. Daar zit het ‘probleem’. Hoe kan je weten wat je wilt als je niet uitspreekt hoe je je voelt, dus geen aandacht hebt voor wie je bent? Wil je weten wat je wilt? Zorg dat je weet wie je bent! Dat je aandacht hebt voor ALLES wat je voelt. Dat je dit uitspreekt, zodat het vóór je kan werken. Dan bewandel je jouw pad.

Weten wat je wilt is een proces van jaren! Direct als ondernemer je geld verdienen met iets wat nog niet helder voor je is, is jezelf stress bezorgen. Zorg voor een stabiele basis in een leuke omgeving en neem het ‘onderzoek naar jezelf’ serieus. Op deze manier wordt het proces niet geremd door haast.

Ik weet niet wat ik wil. Kan je absoluut weten dat ‘t waar is? Waar kan je zien dat de gedachte ‘ik weet wel wat ik wil’ waarheid is voor je? Iedereen heeft kaders die duidelijk zijn: ik wil werken met mensen. Ik wil een ondernemende functie. Ik wil geen kantoorbaan. Je weet heel goed wat je wilt. Je hebt alleen nog geen functie/onderneming/idee gevonden dat hierbij aansluit. Dat is iets heel anders!

Blijf luisteren naar wat je wel weet! De reden waarom je nog wilt geloven dat je het niet weet, is omdat ‘t daar veilig is. We vermijden de angst voor het écht doen. De angst voor het licht. De angst voor écht gaan staan wat je wilt, ook al is ‘t niet 100% duidelijk.

Durf te zien wie je echt bent. Geef het aandacht en alles volgt vanzelf. Leg het geen druk op, want dat verstoort het proces. Zorg dat je helder hebt wat je in de tussentijd doet.

Meer blogs