WIE BEN JE ZONDER JE VERHAAL?

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Wellicht voelt dit als een gekke vraag, maar bewust en onbewust identificeren we ons met de verhalen en concepten die we over onszelf – en onze omgeving – hebben. En hoewel dit soms ook voor je kan werken, is het belangrijk om jezelf regelmatig af te vragen: wie ben ik zonder?

De verhalen en concepten die je bij je draagt kunnen je namelijk ook enorm beperken. Mijn verhaal is: ik ben chaotisch en ik heb weinig structuur. Maar als ik in dit verhaal geloof en het volg was ik nooit alleen gaan ondernemen. En hoewel ik nog steeds wat laat kan zijn met mijn facturen 😅, is mijn boekhouder altijd dik tevreden over hoe geordend ik alles bij hem aanlever. Je kan dus zoveel meer dan je denkt, zonder het verhaal waar je je mee identificeert.

Als coach help ik mijn clienten inzicht te krijgen in de verhalen die ze hebben. Over zichzelf, maar ook over ouders, partner, vrienden, bazen, managers, broers/zussen en noem maar op. Wat geloof jij over jezelf of over hen wat je juist belemmert lief te hebben? Want dat is wat het doet. Verhalen en concepten houden je tegen van het volledig open gooien van je hart.

Eddy Boom van @heldenenhordes nodigde mij begin december uit voor een interessant gesprek – podcast – precies hierover en deze kans greep ik met beide handen aan! Zij maken namelijk verhalen! Een mooie paradox dus. Wil je meer weten over gedachten, hoe je er los van kan komen en hoe ik hier mee omga in mijn eigen leven? Luister dan mee! Laat je me weten wat je vindt?

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

Echte Liefde

Echte Liefde.. ❤️ het lijkt zo ingewikkeld, maar als je echte liefde voor jezelf voelt, dan is het eigenlijk heel simpel. Mijn

IK BEN/WORD VERLATEN

Een hardnekkige gedachte en bij velen van ons aanwezig. De angst om verlaten te worden wordt waarheid door de gedachte die je

EMOTIES VS INTUÏTIE

In deze post maak ik geen onderscheid tussen emoties en gevoel. Wel tussen emoties/gevoelens en intuïtie, instinct. Wat is het verschil? Hoe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’