WIE BEN JE ZONDER JE VERHAAL?

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Wellicht voelt dit als een gekke vraag, maar bewust en onbewust identificeren we ons met de verhalen en concepten die we over onszelf – en onze omgeving – hebben. En hoewel dit soms ook voor je kan werken, is het belangrijk om jezelf regelmatig af te vragen: wie ben ik zonder?

De verhalen en concepten die je bij je draagt kunnen je namelijk ook enorm beperken. Mijn verhaal is: ik ben chaotisch en ik heb weinig structuur. Maar als ik in dit verhaal geloof en het volg was ik nooit alleen gaan ondernemen. En hoewel ik nog steeds wat laat kan zijn met mijn facturen 😅, is mijn boekhouder altijd dik tevreden over hoe geordend ik alles bij hem aanlever. Je kan dus zoveel meer dan je denkt, zonder het verhaal waar je je mee identificeert.

Als coach help ik mijn clienten inzicht te krijgen in de verhalen die ze hebben. Over zichzelf, maar ook over ouders, partner, vrienden, bazen, managers, broers/zussen en noem maar op. Wat geloof jij over jezelf of over hen wat je juist belemmert lief te hebben? Want dat is wat het doet. Verhalen en concepten houden je tegen van het volledig open gooien van je hart.

Eddy Boom van @heldenenhordes nodigde mij begin december uit voor een interessant gesprek – podcast – precies hierover en deze kans greep ik met beide handen aan! Zij maken namelijk verhalen! Een mooie paradox dus. Wil je meer weten over gedachten, hoe je er los van kan komen en hoe ik hier mee omga in mijn eigen leven? Luister dan mee! Laat je me weten wat je vindt?

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Boek dan nu een kennismaking.

Gerelateerde artikelen

AFWIJZING

Een gevoel dat we allemaal kennen, maar wat enkel door jezelf veroorzaakt wordt. Er is op geen enkele manier mogelijk dat de

LOSLATEN

Hoe vaak we dit wel niet tegen onszelf zeggen: “ja.. ik moet dat écht loslaten”. Begrijpelijk, omdat je voelt dat hetgeen je

ACCEPTEREN, hoe doe je dat?

“Accepteren is dus niet iets dat je kunt ‘doen’. Je kunt het alleen maar ‘niet doen’. Accepteren is het wegvallen van weerstand,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’