Date

Echte Liefde

Echte Liefde.. ❤️ het lijkt zo ingewikkeld, maar als je echte liefde voor jezelf voelt, dan is het eigenlijk heel simpel.

Mijn hart is open voor jou, voor al jouw lichte en donkere kanten, omdat mijn hart open is voor mij, voor al mijn licht en al mijn donker. Ik kan je in heelheid zien, want ik zie mezelf als heel. Ik hoor soms jouw angsten in je verhaal, want ik ken de mijne. Ik stel je vragen, want ik wil kennen, maar ik trek geen conclusies alsof ik precies weet wie je bent.

Ik luister naar je letterlijke woorden, want mijn interpretaties zijn van mij. Ik maak geen mijn van jouw zaken, dus ook niet van wat jij van mij vindt. Ik kijk naar je, ik observeer en ik luister, want mijn liefdevolle aanwezigheid is het meest waardevolle dat ik je kan geven. Jij bent niet mijn bezit en ik heb niets over je te zeggen, ik zal je daarom zoveel mogelijk vertellen over mij. Wat ik voel, denk, wil, ervaar of zie, zodat jij elke dag kan beslissen of je met mij wilt zijn.

Ik wil je niet veranderen, want je bent goed zoals je bent. Ik geef je enkel mijn waarheid over hoe ik het zie en ervaar. Ik kan je niet beloven dat ik perfect zal zijn, maar ik zal dit ook niet van jou vragen. Het enige dat ik wens en verlang is jouw liefdevolle aanwezigheid in elk Nu.

En als ik de heelheid niet meer in je zie, dan zal ik bij mezelf te rade gaan. Ik zal je zeggen wat ik voel, maar ik zal jou er nooit verantwoordelijk voor maken. Als mijn liefde niet meer stroomt, dan heb ík de doorgang geblokkeerd, en nooit zal ik naar jou de vinger wijzen.

Meer blogs