Date

Aflevering 3 over hoe je in contact komt met je wensen en behoeften

In deze aflevering ga ik dieper in op het thema ‘behoeften’. Vaak wordt er gezegd wanneer je in elke situatie je behoeften kan aangeven dán krijg je het leven waar je zo naar verlangt. Waarom spelen behoeften zo’n cruciale rol in ons levensgeluk?

En als dat dan zo is, wat maakt dan dat we het zo lastig vinden om ze uit te spreken? En wat betekent het als je eigenlijk niet zo goed weet wat je behoeften zijn? In deze lange aflevering probeer ik een helder beeld te schetsen van onze psyche en hoe het kan dat we soms zo afgesplitst zijn van onze behoeften.

In het laatste half uur neem ik ruim de tijd om dieper in te gaan over behoeften en relaties; hoe verhoud mijn behoeften in relatie tot de ander? Wat mag en kan ik vragen? Wat als ik niet bevredigd word? Wanneer ben ik veeleisend? En waarom is dat? 

Een aflevering waarvan ik verwacht dat je ‘m nog vaker zal luisteren, omdat het thema ‘behoeften’ allerlei lagen in onszelf kent, die je in de loop van je leven ontdekt. 

Meer blogs