Date

Aflevering 4 over behoeften en identiteiten – van hoofd naar lijf

In deze aflevering beschrijf ik – in simpele materie – het mogelijke ontstaan van onze identiteiten. Waarom heb je deze eigenschappen, overtuigen en denkwijze? Waarom is dit zo ontwikkeld en wat heeft het voor je gedaan of doet het nog steeds voor je? Vaak willen we ook loskomen van patronen en overtuigingen, maar kan dit wel als ze eigenlijk onderdeel zijn van een belangrijke identiteit? Hoe laat ik los eigenlijk?

Naarmate we ouder, en wellicht wijzer, worden voelen we steeds meer de behoeften naar eigen normen en waarden te leven, toch kan de omgeving van vroeger ons vasthouden in oude denk- en gedragspatronen. Hoe kom je hieruit los? En hoe voelt zo’n proces?

We ontlenen vaak onze houvast aan deze identiteiten en overtuigingen in plaats van dat we houvast ervaren door het contact met onze gevoelswereld. Hierdoor leven we veel van het denken en weinig vanuit echt contact met het lichaam.

In deze aflevering neem ik het begrip ‘intuïtie’ mee, wat steeds meer gezien wordt als een magische oplossing voor de hierboven genoemde problematieken. Ik probeer hier een andere kijk op te geven.

Meer blogs