Date

Aflevering 5 over dat alles in het leven over relaties gaat

In deze aflevering ga ik samen met oud business partner en vriendin Lara Seveke dieper in op hoe het leven voornamelijk gaat over relaties. De basis van al je relaties leg je al in je vroege jeugd. De relatie met je moeder vormt de blauwdruk van hoe je in het verdere leven relaties aangaat. Het is een openhartig en persoonlijk gesprek, waarbij we veel van onze eigen ervaringen delen.

Lara en ik hebben een vriendschappelijke relatie gehad, waarbij we te sterk afhankelijk werden van elkaar. Wat heeft dit te maken met de relatie met onze moeders? En hoe breek je hier uit los? De meesten kennen deze afhankelijkheid in liedesrelaties, waarbij het begon met een hele sterke aantrekkingskracht. We gaan dieper in op wat aantrekkingskracht eigenlijk betekent en dat het weinig met liefde te maken heeft. En hoe kan verliefdheid ons soms blind maken en wat is de valkuil van verliefd zijn?

Daarbij leggen we uit hoe de relatie die je hebt met je eigen innerlijke wereld, voor een reflectie zorgt naar de buitenwereld en dat je hierop ook je mensen aantrekt. Hoe harder jij bent voor jezelf, hoe groter de kans dat je dit gespiegeld krijgt in de mensen die je aantrekt. 

Uiteindelijk vraagt een sterke, verbindende relatie om partnership, wat betekent dat je beiden je innerlijke wereld openlegt, je wonden en trauma’s deelt en samen toewerkt aan een sterke band, waarbij je er op de juiste momenten voor elkaar kan zijn. Liefde is werken! Zowel vriendschappelijk als in een liefdesrelatie. 

Meer blogs