Date

Een magisch en LIEFDEVOL 2019! ♥️♥️♥️

Mijn eerste post van ‘t nieuwe jaar gaat over LIEFDE, want alles is liefde! Maar hoe werkt het? Het is zó simpel, maar ook zó complex. We zijn er verslaafd aan, kunnen niet zonder, maar we vergeten dat we er niets voor hoeven te doen. Liefde = onvoorwaardelijk. Anders is het geen liefde. “Love is action, it’s something you do, not something you fall into or fall out.” — lees mee!

Liefde is een onderwerp waar ik met veel clienten over spreek. Het verlangen om liefde te ervaren is groot en dat is logisch: het is onze ware aard. Maar wat niet logisch is dat we denken dat we er een ander voor nodig hebben. Jij bent al liefde en hoe lang ga je dat jezelf nog ontzeggen?

Wil je volmaakte liefde ervaren dan gaat de ander nooit jouw oplossing zijn. Hoe groter jouw verlangen naar ‘de ander’, hoe meer je de liefde die je jezelf niet geeft via de ander probeert te verkrijgen. Wat we doen: houd van mij met heel je hart, want ik kan het zelf (nog) niet. And that never works.

Love yourself first. Cliché maar waar, toch wordt ‘t vaak niet juist geïnterpreteerd. Eerst van jezelf houden betekent niet jezelf net zo lang ‘onder handen nemen’ totdat je perfect bent. Het is in het Nu jezelf toestemming geven te zijn wie je al die tijd al bent. In acceptatie zijn met alles wat is. Ben je nog wel eens fel tegen iemand? Fine! Voel je nog best vaak afwijzing? Me too! Kan je nog wel eens te streng zijn voor jezelf? That’s ok! Just love love love it! Open je hart, naar jezelf, voor ALLES wat je in jezelf tegenkomt. Onvoorwaardelijk, anders is het geen liefde.

Wachten totdat je tot over je oren verliefd wordt op een ander en daar eindelijk de liefde vinden is een illusie. Liefde is actie. Zonder een open hart kan je helemaal niet verliefd worden. De ander gaat jouw hart niet open zetten, that’s your job!

Je ziet geen liefde, als je het niet mag zijn. Jij bént liefde, daar hoef je niets voor te doen. Maar sta ook toe vanuit die liefde te leven. Liefde vind je niet in de wereld buiten jezelf, het is altijd al in jou aanwezig. Mag je het zien?

Meer blogs