Date

HIJ-ZIJ HEEFT MIJ IETS AAN GEDAAN

We geven vaak de ander de schuld van iets dat ons is overkomen. Hij-zij is weggegaan/vreemdgegaan. Hij-zij laat me in de steek. Hoe voelen deze gedachten? Machteloos, omdat je de ander schuldig maakt voor hoe jij je voelt. Wat de ander doet is niet belangrijk, wat dít met jou doet is jouw zaak. Stap uit die slachtofferrol!

De ander schuldig maken houd je in de slachtofferrol en duwt je weg van ‘verlichting’. Je bent verdrietig, maar dit komt nooit door wat de ander doet. Bijv; je partner, zoent met een ander. De emoties die je ervaart komen niet door ‘t voorval, maar door jouw gedachten; hij-zij vindt mij niet meer leuk/ik ben niet aantrekkelijk/ik ga hem-haar verliezen. Deze gedachten leveren je ook iets op: ze leiden af van hoe JIJ je voelt. Het brengt je bij de zaak van de ander of ‘t bevestigt wat je al dacht over jezelf; zie je nou wel ik ben niet leuk. Het is je vrijbrief om in je comfortzone te blijven/geen actie te ondernemen. Zoals de meeste negatieve gedachten zijn.

Je partner zoent met iemand. Waarom dit gebeurt is niet jouw zaak. Wanneer je merkt dat je hier emotioneel over bent dan is dát jouw zaak. Voel je angst de ander te verliezen? Waar ben je bang voor? Ga jij wel eens met een ander (in gedachten misschien?) Hoe lang ga jij al ‘vreemd’ (trek dit in breder perspectief!) Genoeg te onderzoeken, voordat je om antwoorden vraagt. Je behoefte om antwoorden te krijgen neemt af, wanneer je de focus op jezelf legt.

Ben je oprecht nieuwsgierig, dan kan je vragen waarom. Als je merkt dat je hart open is naar de ander. Maak geen ‘mijn’ van je partner. Je partner is niet van jou. Je kan hem/haar niet zeggen; ik wil niet dat jij.. Het enige dat je niet wilt is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen emoties wanneer dit gebeurt. Maar dat is juist wat je verlichting geeft.

Je ervaart pas pijn wanneer je je hart sluit. Wanneer je verwijt. Wanneer je niet vergeeft. Dat doet pijn. Je sluit de poort van liefde en dus ook naar jezelf. Je hoeft dingen niet te laten gebeuren, enkel in aanvaring zijn met wat het met je doet. Is dit niet wat je wilt? Leg jullie waarden naast elkaar en trek je conclusies. In liefde ♥️.

Meer blogs