Date

IK DOE HET NIET GOED

Een gedachte die iedereen kent, die voortkomt uit het ego. Zodat je beter (sterker) wordt. Vanuit de evolutie gezien zorgt het ego voor overleven. Maar werkt het nog vóór je of houd het ego je juist tegen?

‘T ego: de structuur van je denkbeelden en geloofswaarden. Alleen in deze denkbeelden bestaat de gedachte: ik doe het niet goed. Je kan alleen niet goed genoeg zijn, als je jezelf vergelijkt met ‘iets’. Alsof ‘het’ in de zin: ik doe HET niet goed, bestaat.

Wat is ‘het’? De gedachte; ik doe mezelf niet goed – lijkt méér waar. Want jij kan alleen jij doen. Niet “het”!

Doe jij jezelf goed? Dat is een gedachte die je richtlijnen geeft! Nu zie je niet de stappen die voor JOU zijn weggelegd, want je verlamt doordat je gelooft: ik doe het niet goed (genoeg).

Bij de ander zien we ‘t eindstation, niet de 10 stappen die hiervoor zijn genomen. Je vergeet dat er ‘n pad is dat voor je neus ligt en uniek is. Hoe lang houd je nog de focus op de ander? ‘Ik doe het niet goed’ is afleiding om niet te zien wat JOUW bedoeling is!

Wat geeft de gedachte je? Schijncontrole en veiligheid. Heb je de gedachte nodig om ‘t maximale uit jezelf te halen? Daar kom je bedrogen uit, want er is niets in beweging. Dus wat heb je te verliezen om ‘t anders te zien? Wat zijn nu de logische stappen? Niet de grote zaken als het starten van ‘n bedrijf of het uitmaken van je relatie. Start met de kleine zaken die je moeiteloos afgaan!

Wat vind je leuk dat nog nergens heen lijkt te gaan, maar wat jouw flow doet bewegen? Het starten van een Insta met quotes? Het organiseren van een (vegan)diner? Een bepaald boek lezen? Cursus Spaans? Starten met yoga? Dát zijn stappen die nu logisch zijn te zetten, niets meer dan dit.

Zolang de grote stappen nog angst geven of onbereikbaar voelen is het moment nog niet daar. Het gaat erom wat je wel kan doen! Die kleine stappen brengen je naar het grote geheel. En eenmaal daar is er altijd weer iets groters. Dáár zit niet je geluk, rust of vrede. Het is het hier en nu zien, opmerken dat alles er al is in dit ene moment. Je bent er al, hoewel er überhaupt niet iets is waar je kan zijn. Maar daarover weer ‘n andere keer ;-).

Meer blogs