Date

BEZIG ZIJN MET WAT ANDEREN VAN JE VINDEN

Een fenomeen wat we vaak ervaren, maar dat ons tegenhoudt te ontspannen in wat we echt willen. Het komt voort uit de behoefte om geliefd en erkend te worden en ‘t is een verslaving waar we allemaal schuldig aan zijn:-)

De verslaving aan liefde & goedkeuring is universeel. De mens is als enige zoogdier lang afhankelijk van ouders en verzorging dat “gezien worden” een manier van overleven is. Het is belangrijk om hier uiteindelijk van los te komen en je verantwoordelijkheid te nemen voor liefde en goedkeuring. Hoe werkt dat?

Wanneer je gelooft; ik moet geliefd worden of mensen moeten mij leuk vinden, word je direct onzeker. Juist het zoeken naar liefde en erkenning doet je het bewust zijn van liefde en erkenning in jezelf verliezen. Je schiet uit verbinding. En weg lijkt liefde. Maar liefde is wat we zijn. Er is no way dat je liefde verliest. Enkel je bewustzijn verlies je, juist op het moment dat je ‘t buiten jezelf zoekt/om vraagt.

Alles wat je zegt of doet om te pleasen, te krijgen, te houden, te manipuleren of te controleren om liefde en erkenning te ontvangen is vanuit angst. De angst voor niet geliefd zijn, wat voelt als afwijzing. Welke “jij” probeer je te verbergen of juist te versterken, om afwijzing te voorkomen en liefde te verkrijgen? Pijn is hier altijd het resultaat.

De oorzaak van het zoeken naar liefde zijn enkele gedachten die je gelooft over jezelf. Kan je zien welke gedachten dit zijn en heb je al eens afgevraagd of wat je gelooft waar is? Hoe je reageert wanneer je dit gelooft en wie zou je zijn zonder die gedachten? Het kan je wereld compleet veranderen!

De contradictie zit ‘m in het volgende: vanuit de angst niet geliefd te worden ben je niet in staat te realiseren dat er al van je gehouden wordt. Je kan liefde niet ontvangen, omdat je stapt in een gedachte die je doet geloven dat je er iets voor moet doen. Word bewust van je denken en zie dat je niets hoeft te doen voor liefde.

Wanneer je erkenning wilt verkrijgen door impact te maken, zie dan het kind in jou. Wanneer je van dit kind kan houden en hem/haar kan omarmen, dan zal het zoeken naar liefde vanzelf stoppen.

Meer blogs