Date

MIJN MOEITELOZE ZELF

Wie of wat ben je wanneer je gewoon zou zijn? Zonder ook maar één regel na te leven vanuit de opgelegde geest? Zou je liefde en tevredenheid kunnen voelen voor wie dat is? Is het genoeg, voldoende en uniek genoeg? Je egodenken zal je wijsmaken van niet. Zonder deze gedachten merk je op dat je in vrede bent!

Ik kwam hierop doordat er gister zo mooi gesproken en gedemonstreerd werd over de situatie met het klimaat. En ik zat op de bank. Geen denken aan de deur uit te gaan. Voelde ik behoefte, zin of iets bewegen om naar die mars te gaan? Nee. En dus leg ik mezelf (inmiddels) niet meer op dat ik dan wel moet gaan, want hoe duurzaam ben ik dan bezig voor mezelf?

Er is zoveel dat je kunt doen om meer bewuster te leven en het is waanzinnig hoe hier steeds meer aandacht voor is, maar als sommige zaken je nog niet moeiteloos afgaan, leg ze jezelf dan niet op, want dat is niet duurzaam. Niet duurzaam voor jezelf. Hoe meer je bewust wordt van jezelf, je binnenste, je innerlijke kracht, hoe dieper je durft te duiken richting het Zelf, hoe meer je erop mag vertrouwen dat je vanzelf bewuster gaat zijn en dus doen. Soms heeft dit alleen tijd nodig, voordat het meer moeiteloos gaat.

Vandaag reed ik een busje in de stad, liever fietsen, maar ik haalde een kast op die ik graag wil hergebruiken. Het busje wel gehuurd bij Snappcar en dus in bruikleen van iemand anders. Ik kookte een heerlijke verse soep van een broccoli – in plastic verpakt – maar kocht geen plastic tas en de soep eet ik tot de laatste druppel op want aan weggooien doe ik niet. In ons nieuwe huis zijn we nog niet aan afval scheiden begonnen, nu pas kijken we naar oplossingen hierin. Maar het hele huis staat vol met 2de hands spullen, we douchen kort en kopen minimaal aan spullen.

Begin bij de stappen die je moeiteloos kan zetten. Dan werk je aan een duurzame relatie met duurzaamheid. Het is ok dat er nog dingen minder duurzaam gaan en dat veranderen je soms nog wat lastig valt. Jezelf hiervoor afwijzen resulteert in de “fuck it” modus en daar komen we niet verder mee. Zeker het klimaat niet.

Wanneer je bewust wordt van je denken, ga je vanzelf meer bewuster leven.

Meer blogs