Date

LIEVE LIEVE LIEVE LIEVE VROUWEN

Deze post is voor jullie, omdat jullie hier direct en indirect om vragen. En waar ik vragen hoor geef ik antwoord. Niet omdat jullie dit nodig hebben, hooguit omdat jullie denken het nodig te hebben. Geloof niets van wat ik zeg, toets het op jouw eigen waarheid. En geef door waar jij denkt dat het nog meer gehoord mag worden! Mijn post gaat door in de comments, omdat ik voel dat ik deze boodschap op geen enkele manier wil inkorten.

Yin en Yang, mannelijk en vrouwelijk. Het één bestaat niet zonder het ander. Geen vrouwelijkheid zonder een stipje mannelijkheid en geen mannelijkheid zonder een stipje vrouwelijkheid. Échter lijkt deze balans voor vele vrouwen volledig zoek. De huidige energie is bovenal mannelijk. De maatschappij is zo goed als volledig mannelijk gestuurd en je wordt grotendeels beoordeeld op je mannelijke energie: dingen gedaan krijgen, directheid, doelen stellen, passie ontwikkelen, vrijheid creëren, een visie volgen, een missie hebben.

Het overgrootste gedeelte van ons vrouwen voelt zich (uiteindelijk) het meest thuis wanneer je in je vrouwelijke energie bent, dit kan je weten door jezelf af te vragen; welke energie zie ik het liefst in mijn partner? Is dit de mannelijke energie die je graag ziet dat de boventoon voert? Precies. Dit betekent dat jouw ‘sexual essence’ de vrouwelijke energie is. Maar hoe vaak sta je jezelf toe in deze energie te zijn?

Vrouwelijke energie betekent niet vrouw zijn. Het is een energie die zorgzaamheid, liefde, verbinding, overgave, flowing, vertraging en meebewegen tot uiting brengt. Een energie naar binnen gericht. Waarbij kwetsbaarheid en openheid centraal staan. Waarbij liefde de boventoon voert. Waarbij sensualiteit en zachtheid in elkaar overvloeien. En dit alles is de UNIEKE GAVE van de “feminine source”. Het is ab-so-lute POWER. Het is intens krachtig. Het is mystiek. Het is vredig en op GÉÉN enkele manier als ‘zwak’ te bestempelen. Het is zonder enige twijfel voor jou als vrouw jouw allergrootste kracht; jouw vrouwelijkheid.

Omarmen, verzachten, in overgave zijn, liefde laten stromen, empatisch, zorgen voor, meeleven, knuffelen, verbinding maken; JIJ KAN DIT ALS GEEN ANDER LIEVE VROUW. En kan je zien dat dit is wat je komt doen op aarde? Dat je hierin mag uitblinken, omdat je beschikt over het meest intuïtieve orgaan – de baarmoeder. Die je vertelt dat deze energie je het meest past. Lieve vrouw, de maan is jouw verbinding met de natuur. Jouw kracht is je kwetsbaarheid en jouw leider is je “intuitief wisdom”. Het meest destructieve wat jij jezelf kan aandoen is enige vorm van vrouwelijkheid afwijzen. Je schiet direct uit verbinding en verliest je kracht.

Jouw vrouwelijkheid kan pas volledig je kracht zijn als je de kenmerken van je vrouwelijkheid natuurlijk allereerst jezelf toekent: ben je vaak emotioneel? Lieverd, dat is je kracht. Dat is je vrouw zijn. Wil je dit nooit meer in jezelf afwijzen? Ben je enorm vergevingsgezind en kan je soms gewoon niet boos worden? Gebruik deze zachte energie óók naar jezelf!! Vergeef jezelf, word niet boos op jezelf. Dan pas kan het zich ontwikkelen als je POWER! Merk je dat je moeite hebt met doelen stellen en dingen gedaan krijgen? That does make sense! Juist als je dit omarmt en jezelf meer tijd en ruimte gunt kan je met een stukje mannelijke energie – wat je ook bij je draagt – perfect in de actiemodus komen. Vanuit afwijzing verlam je en kom je juist tot niks.

Lieve vrouw, jouw vrouwelijkheid is je power. Niet je prestaties. Jouw zijn. Jouw zachtheid, jouw liefde, jouw compassie, jouw overgave. Het feit dat jij het kind draagt, het ter wereld brengt en borstvoeding geeft, geeft aan hoe goed je bent in het in verbinding zijn met je lichaam. Doe er álles aan deze verbinding te koesteren door de tijd te nemen naar je lichaam te luisteren. En ook al is dit nog niet de fase waarin je je bevindt; jouw cyclus is de periode van de maand die je doet herinneren weer te zakken in de energie van overgave en vertraging. Geef hier aan toe. Want vanuit daar kan je pas écht creëeren en in je kracht staan: vanuit je vrouwelijkheid.

Meer blogs